Khamis, 30 Ogos 2012

55 TAHUN MERDEKA - JALUR GEMILANG

31 Ogos 2012, genap 55 tahun Malaysia tercinta ini merdeka.  Sempena kemerdekaan ini, warga SK Taman Permas Jaya 3 telah menghasilkan logo 1 Malaysia bersama Jalur Gemilang dan Bendera negeri Johor daripada kepingan CD dan botol mineral.

Idea master mind, Pn Sri Gauri Narayanan disokong dan dibantu oleh warga SK Taman Permas Jaya 3 menggunakan 2361 keping CD dan 829 botol mineral bersaiz 500ml yang diikat pada kepingan kawat besi. Kemudian, ia dicantumkan menjadi seolah-olah sebuah poster besar yang digantung pada koridor bangunan sekolah.

Projek ini dihasilkan bagi menerapkan semangat patriotisme dalam kalangan warga sekolah khususnya murid-murid.  Ia juga sebagai simbolik cenderamata istimewa sempena kemerdekaan Malaysia ke-55.  Kami sayang dan cinta Malaysia.....kami bangga dilahirkan sebagai warga Malaysia........

Sekalung penghargaan atas sokongan En Nordin Bin Mohd Saodi, Guru Besar SK Taman Permas Jaya 3 serta En Idris Bin Iran GPK Kurikulum & Pentadbiran yang sentiasa memberi sokongan padu untuk menjayakan projek ini.  Terima kasih kepada warga SKTPJ3 serta murid-murid yang menyumbang CD dan botol mineral.

Tahniah kepada Pn Sri Gauri & warga SK Taman Permas Jaya 3.....teruskan kegemilangan demi Malaysia tercinta.......


Kebanggaan warga SK Taman Permas Jaya 3Cipta Jalur Gemilang, logo 1Malaysia guna CD dan botol

Tiada ulasan:

Catat Ulasan